8 voordelen van werken in de cloud

Twijfel jij of werken in de cloud iets voor jouw bedrijf is? Misschien heb je nog te weinig vertrouwen in een online werkomgeving of heb je andere redenen. Ontdek de voordelen van werken in de cloud en ontdek of het past bij jou en jouw bedrijf.

Niet voor niets is werken in de cloud tegenwoordig niet meer weg te denken, het levert namelijk bedrijven vele voordelen op.

Voordeel 1: Makkelijk samenwerken

In de cloud werken bevordert de samenwerking met collega’s. Vanaf elke plek kunnen medewerkers inloggen en bij hun bestanden. Deze bestanden kunnen ook met elkaar gedeeld worden in schijven en mappen. Is er (gevoelige) informatie die niet met iedereen gedeeld mag worden? Geen probleem! Aan de achterkant kan er ingesteld worden dat de juiste informatie aan de juiste medewerker wordt getoond.

Voordeel 2: Veilige toegang

Veilige toegang tot een cloud werkplek is erg belangrijk. Daarom wordt er gebruik gemaakt van twee factor authenticatie.

Wat is twee factor authenticatie? Dit werkt als volgt: je logt in met gebruikersnaam en wachtwoord, waarna je op je telefoon een pushmelding ontvangt die je moet accepteren om in te loggen. Indringers hebben aan een gebruikersnaam en wachtwoord alleen dus niet genoeg om toegang te krijgen tot een werkplek.

Een ander voordeel van werken in de cloud is dat de cloud voortdurend wordt verbeterd door ICT-specialisten op het gebied van beveiliging.

MFA bij werken in de cloud

Voordeel 3: Bespaar geld met een online werkplek

De online werkplekken draaien in een beveiligde serveromgeving, waardoor je geen eigen server hoeft aan te schaffen. Ook ligt het beheer bij een online werkplek van deze servers volledig bij de IT-partij, denk aan: regelmatig onderhoud plegen, back-ups controleren, het installeren van de laatste beveiliging updates, et cetera. Aan al deze werkzaamheden hoef je niet meer te denken en uit te voeren. Dit bespaart je (kostbare) tijd.

Voordeel 4: Back-up in de cloud

Het maken van een back-up van data is erg belangrijk. In de cloud werken betekent geen zorgen meer hebben over de veiligheid van al jouw data. Dagelijks wordt er namelijk een back-up van alle cloudopslag gemaakt, waardoor de meest recente data altijd veilig is opgeslagen. Dus crasht een pc? Of wordt een laptop gestolen? Geen zorgen! Alle data staat opgeslagen in de datacenters, waardoor alles in een kort tijdbestek terug kan worden gehaald.

Voordeel 5: Schaalbaarheid (betalen naar gebruik)

Start er binnenkort een nieuwe collega? Of verlaat iemand de organisatie? Het aantal cloud werkplekken kan snel en gemakkelijk worden aangepast. Ideaal voor bedrijven die snel groeien, flexibiliteit belangrijk vinden of zelf geen hardware willen aanschaffen.

Voordeel 6: Mogelijkheid tot gebruik van eigen software pakketten

Een cloud werkplek is in de meeste gevallen inclusief Windows en Office. Gebruiken jullie daarnaast andere softwarepakketten? Bijvoorbeeld een boekhoudpakket? Geen probleem! Bijna alle softwarepakketten kunnen draaien in de cloud. In eerste instantie wordt samen met de desbetreffende softwarepartij gekeken aan welke eisen de omgeving moet voldoen. Vervolgens kan het geïnstalleerd worden. In de blog 'Kan ik mijn eigen software gebruiken in de cloud' leggen we je alles uit. 

Voordeel 7: Altijd een actuele versie van Windows en Office

Het updaten van Windows/Office binnen bedrijven gebeurt meestal niet consistent. Vaak wordt dit vergeten of uitgesteld. Jaarlijks brengt Windows twee functie-updates uit. Deze updates bevatten nieuwe beveiligingsupdates, functionaliteiten en andere mogelijkheden. Kwaliteitsupdates komen vaker voor en omvatten voornamelijk kleine oplossingen en beveiligingsupdates.

Wat gebeurt er als updates niet worden uitgevoerd?

  • Software wordt steeds vatbaarder voor besmettingen en/of aanvallen omdat steeds meer beveiligingsgaten bekend worden en gemeengoed worden onder kwaadwillenden;
  • Kwaadwillenden weten na elke update welke beveiligingsplekken zijn verbeterd en spelen hier feilloos op in;
  • De gebruiksvriendelijkheid vermindert.

Een online werkplek wordt constant voorzien van de laatste versie, waardoor in de omgevingen altijd efficiënt en veilig gewerkt wordt.

Voordeel 8: Altijd en overal kunnen werken

Nog een voordeel van de cloud is dat je altijd en overal ermee kunt werken. Inloggen kan via iedere pc, tablet of telefoon, hierdoor kun je altijd bij je bestanden en software. Ideaal voor bedrijven met flexplekken of thuiswerkend personeel.

Voordeel 9: De cloud is milieu-
vriendelijker

Naast alle andere voordelen is de cloud ook nog duurzaam. Er hoeven geen servers meer op kantoor te worden geplaatst en andere voorzieningen zoals een airco zijn ook niet meer nodig. Dit zorgt op langere termijn ervoor dat er minder energie wordt gebruikt en er minder grondstoffen nodig zijn voor het bouwen van servers. 

Kom alles te weten over de cloud

Download het e-book gratis en ontdek alle voordelen van werken in de cloud.

OOK DE VOORDELEN VAN DE CLOUD ERVAREN?

Kortom: werken in de cloud is dé manier om meer uit jouw organisatie en medewerkers te halen. Als je het ons vraagt zijn dit genoeg redenen om met jouw organisatie over te stappen naar de cloud. Benieuwd of werken in de cloud ook geschikt is voor jouw bedrijf? Neem contact met ons op.

Meer informatie? Download ons e-book over werken in de cloud of probeer gratis een werkplek in de cloud. Benieuwd wat klanten over ons zeggen? Lees onze klantverhalen en reviews.

Blijf op de hoogte
van de laatste trends


Onze klanten
© Connectium. Alle rechten voorbehouden. Website door Gijs®