Security Aware-
ness

Security awareness programma

Security awareness is tegenwoordig belangrijker dan ooit!

Goede informatiebeveiliging is alleen mogelijk bij een goede balans tussen beleid, techniek en mens. In de praktijk blijkt de mens vaak de zwakste schakel. Het gedrag van medewerkers wordt steeds crucialer, niet alleen vanwege de potentiële gevaren voor de eigen organisatie, maar ook vanwege de gevolgen van het niet naleven van diverse wet- en regelgeving, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de NIS2-richtlijn.

Het trainen en informeren van medewerkers over al deze onderdelen gebeurt in ons Security Awareness Programma om zo een (cyber)veilige werkomgeving te creëren.

Security awareness programma
Security awareness is een proces

Security awareness is een proces

Bij ons draait security awareness niet om een eenmalige actie. In een wereld die constant verandert, is regelmatige aandacht voor veiligheid essentieel. Daarom zeggen wij:

Security awareness is niet iets wat je koopt, maar wat je doet

Met ons Security Awareness Programma streven we ernaar deze mindset te bevorderen. We bieden een dynamisch programma dat het hele jaar door loopt en voortdurend wordt aangepast aan de laatste ontwikkelingen. Op die manier zorgen we ervoor dat veilig werken standaard wordt, en dat jouw team altijd voorbereid is op de nieuwste bedreigingen.

Security awareness programma

Een (cyber)veilige werkomgeving creeëren we aan de hand van de volgende onderdelen:

 • Security awareness sessie

  Een interactieve sessie op locatie waarbij we medewerkers bewust maken van de laatste ontwikkelingen op het gebied van cyber security. Ons doel is om inzicht te geven in de huidige trends en dreigingen in de wereld van security, en om te laten zien hoe wetgeving hierop van toepassing is. Met onze sessies kunnen medewerkers zich beter voorbereiden en beschermen tegen potentiële risico's, terwijl ze tegelijkertijd hun kennis en bewustzijn vergroten.

 • Quiz

  Ontdek onze boeiende quizsessies, waarin de essentiële onderwerpen van de security awareness sessie op een leuke en interactieve manier worden herhaald en getest. Het personeel wordt niet alleen getraind, maar ook gemotiveerd en betrokken bij het vergroten van hun kennis op het gebied van cybersecurity.

 • Phishing

  Kunnen jouw medewerkers een phishingmail herkennen? En nog belangrijker, weten ze hoe ze hierop moeten reageren? Met onze tool krijg je inzicht in het niveau van bewustzijn binnen jouw organisatie.

 • Security Management gesprek

  Tijdens het managementgesprek bespreken we specifieke securitybedreigingen voor jouw bedrijf. We leggen de nadruk op het belang van bewustwording bij medewerkers en delen resultaten en inzichten van de phishingcampagnes en sessies.

  Security Awareness Sessie

  Een eerste kennismaking met security awareness

  De security awareness sessie, een live en interactieve sessie op locatie, is de sleutel tot gedragsverandering. We brengen medewerkers op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, voorzien hen van essentiële tips voor veilig werken, en leren hen de verschillende vormen van phishing te herkennen. Bovendien behandelen we relevante wet- en regelgeving.

  Omdat de cyberwereld continu verandert is het essentieel deze bewustwordingsessie jaarlijks te herhalen, om ervoor te blijven zorgen dat jouw organisatie altijd voorbereid is. 

  Security awareness sessie om medewerkers te enthousiasmeren voor security awareness

  Quiz

  Ontdek onze boeiende en interactieve quizzen

  Naast het delen van cruciale informatie, moedigen we medewerkers tijdens de quizzen aan om zelf na te denken over potentiële gevaren. De quizzen testen op een leuke manier hoe goed de kennis van de (eerste) bewustwordingssessie is blijven hangen. Bovendien bieden we ook quizzen aan die zich richten op specifieke onderwerpen, waardoor meer diepgang wordt gecreëerd om medewerkers nog beter te trainen.

  Verspreid over een jaar bieden we zowel de bewustwordingssessie als de quizzen aan, zodat medewerkers op verschillende momenten effectief worden gewaarschuwd voor de gevaren.

  Interessante quiz over security awareness
  Test medewerkers met phishing simulatie

  Phishing simulatie

  Herkennen jouw medewerkers een phishingmail?

  Ruim 90% van alle succesvolle cyberaanvallen wordt veroorzaakt door phishing. Een moment van onoplettendheid en een fout is zo gemaakt.

  Met de phishingtool houd je medewerkers alert door periodiek een phishingmail te versturen. Door regelmatig te phishen maak je jouw medewerkers weerbaarder tegen een phishingaanval.

  Security Management gesprek

  Voorbeeldrol en bevindingen

  Tijdens het gesprek met het management bespreken we specifiek de security bedreigingen voor jouw organisatie. We richten dit gesprek vooral op het management, het belang van security awareness voor de medewerkers en bijzonderheden uit de phishing campagnes en quizzen.

  We geloven dat security awareness draait om gedragsverandering bij medewerkers en dat daarin het management een belangrijke rol heeft.

  Security management gesprek over security awareness

  Waarom het security awareness programma volgen?

  • Jouw medewerkers zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen cyber security

  • Medewerkers enthousiasmeren middels leuke quizzen

  • Op maat gemaakte phishing simulaties

  • Begrijpelijk voor alle medewerkers

  • Gericht op gedragsverandering; het ontwikkelen van een security mindset

  • Inzicht in de trainingsvoortgang, scores en (phishing)resultaten van medewerkers

  • Krijg praktische tips en richtlijnen om veilig en met vertrouwen met IT te werken

  • Up-to-date & getraind zijn op het gebied van security awareness; van groot belang voor de AVG, NIS2, DORA, ISO27001 en diverse verzekeraars

  Cyberspecialist Patrick van Egten

  Connectium werkt samen met cyberspecialist Patrick van Egten van BeSequre. Patrick onderscheidt zich door een persoonlijke en interactieve benadering te hanteren bij het trainen van medewerkers op het gebied van security awareness.

  Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze aanpak en ons Security Awareness Programma.

  Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

  Jouw medewerkers trainen op het gebied van security awareness? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een (telefonische) afspraak. 

  Wij leggen je graag alles uit over het security awareness programma. 

  Security awareness programma voor jouw organisatie

  Gerelateerde klantcases

  Toelevering Online
  Klantcases

  Toelevering Online

  “Wij voelen ons geen nummertje, wat de samenwerking erg prettig maakt.”
  Klantcases

  Ahorn Bouwsystemen

  "Het verschil met voorheen is dat we nu één aanspreekpunt hebben voor vragen of storingen."
  Hevotec over de samenwerking met Connectium
  Klantcases

  Hevotec

  "Connectium zorgt ervoor dat onze IT omgeving altijd bereikbaar is."

  Blijf op de hoogte
  van de laatste trends


  Onze klanten
  © Connectium. Alle rechten voorbehouden. Website door Gijs®