Server
beheer

Serverbeheer

Serverbeheer

Als jouw organisatie nog niet in de cloud werkt, is de server het hart van het bedrijfsnetwerk. Op de server staan bijvoorbeeld alle applicaties die jij en je collega’s gebruiken, worden bestanden centraal opgeslagen en wordt alle e-mail opgevangen. Wanneer een server een storing heeft of uitvalt, heeft dat dus vergaande gevolgen voor jouw organisatie. Bedrijfsprocessen lopen vast en werkzaamheden komen stil te liggen. En dat is op z’n zachtst gezegd niet wenselijk. 

Serverbeheer
Connectium serverbeheer

Serverbeheer uitbesteden

Besteed het serverbeheer daarom uit aan Connectium. Is er een storing of zijn er problemen, dan gaan onze specialisten direct voor je aan de slag. En zelfs als er (ingrijpende) reparaties aan de server uitgevoerd moeten worden, hebben wij daar de juiste mensen voor in huis.

Serverbeheer inclusief serveronderhoud

Besteed je het serverbeheer aan ons uit, dan zijn wij er overigens niet alleen voor je in het geval van calamiteiten. We kunnen ook een nieuwe server voor je installeren en inrichten én helpen je graag met serveronderhoud. In dat laatste geval loggen we maandelijks in op jouw server(s) om te controleren of de harde schijf niet volloopt, om te kijken of de back-ups goed draaien, om de beveiliging na te lopen en om belangrijke updates uit te voeren. Zo zorgen we dat jouw server - én alles wat daarop geïnstalleerd is - altijd up-to-date is. En dat zónder dat jij daar iets van merkt.


De voordelen

Online back-up

We noemden net al even het woord ‘back-up’. Kies je voor een online back-up van Connectium, dan hoef je je hier nooit meer zorgen over te maken. Dagelijks wordt er een back-up in de cloud gezet, waardoor de meest recente data altijd veilig is opgeslagen.

Monitoring

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom kun je bij Connectium ook kiezen voor monitoring. Zoals de naam van deze dienst al zegt monitoren wij jouw server(s) dan continu. Zo kunnen we ingrijpen nog vóórdat er iets misgaat. Bij eventuele problemen krijgen we namelijk direct een notificatie en kunnen we ook direct voor je aan de slag.

Colocatie

Is jouw organisatie niet geschikt om volledig over te stappen naar de cloud, maar heb je bij jou op locatie eigenlijk geen ruimte voor een eigen server? Onze colocatie geeft jouw server(s) een goed onderkomen.

Meer weten?

Neem contact
met ons op

Benieuwd wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Gerelateerde klantcases

Hevotec over de samenwerking met Connectium
Klantcases

Hevotec

"Connectium zorgt ervoor dat onze IT omgeving altijd bereikbaar is."
OWK Ramen & Deuren
Klantcases

OWK Ramen & Deuren

“Connectium snapt hoe belangrijk de IT-omgeving voor ons is en reageert altijd snel."
Schulp Vruchtensappen
Klantcases

Schulp Vruchtensappen

“Het beheer van onze server is in goede handen bij Connectium.”

Blijf op de hoogte
van de laatste trends


Onze klanten
© Connectium. Alle rechten voorbehouden. Website door Gijs®