MAKKELIJK THUISWERKEN MET EEN CLOUD THUIS-
werkplek

Thuiswerken; tegenwoordig eerder een standaard dan een uitzondering. Sinds de coronapandemie is het thuiswerken steeds normaler geworden. En als je zoveel thuiswerkt, wil je altijd én overal gemakkelijk bij je bestanden en software kunnen. Al wel eens gedacht aan een cloud werkplek? Het is namelijk de perfecte oplossing voor mensen die veel thuiswerken.

Wat is een cloud werkplek?

De cloud wordt ook wel een online werkplek genoemd. Een cloud werkplek is een virtuele omgeving die je ten aller tijde kan raadplegen.

Door middel van een jouw eigen gebruikersnaam, wachtwoord en twee factorauthenticatie heb je toegang tot alle applicaties en bedrijfsgegevens vanaf elke pc, tablet of telefoon. Zo heb je altijd dezelfde werkomgeving. In de cloud werken is daarom ideaal voor thuiswerken.

Thuiswerken met een cloud werkplek

Met deze moderne werkplek kun je plaats onafhankelijk werken. Dit kan op kantoor zijn, maar ook als je een klant bezoekt, in de trein om snel nog een document door te nemen of om thuis te werken. Met een cloud werkplek zit je niet meer vast aan je bureau. Je werkt waar je wilt. Je logt in en je hebt direct toegang tot je applicaties en bedrijfsgegevens.

Niet alleen het plaats onafhankelijke werken is een voordeel, er zijn nog veel meer voordelen. Lees het in de blog ‘Werken in de cloud: wat zijn de voordelen?’.

Tip: Ook op zoek naar een moderne, flexibele telefooncentrale die je thuis kunt gebruiken? Integreer VoIP telefonie met jouw cloud werkplek. Je kunt daardoor altijd en overal bellen (dus ook thuis). Niemand heeft door dat jij niet op kantoor zit.

Is thuiswerken in de cloud net zo veilig als op kantoor werken?

Ja, het thuiswerken in de cloud is net zo veilig als op kantoor werken. Het maakt niet uit waar je inlogt, het blijft net zo veilig als op kantoor. In de blog 'Hoe veilig is werken in de cloud?' gaan we nog dieper in op de veiligheid van de cloud. 

Toch is het belangrijk om rekening te houden met de veiligheid van de apparatuur die je gebruikt om mee thuis te werken. De werkplek op kantoor is vaak beter beveiligd dan sommige computers die thuis worden gebruikt. Op een lokale werkplek kan daardoor snel malware of een virus terecht komen.

Goed om te weten: deze malware of virussen kunnen zich niet verspreiden naar de cloud werkplek, maar kan wel een hoop problemen veroorzaken op de hardware. Wat weer gevolgen heeft op de productiviteit van jouw medewerkers.

Wat heb ik nodig voor een cloud thuiswerkplek?

Als je vanuit huis wil werken met een cloud werkplek, heb je niet veel nodig. Toch zijn er twee belangrijke onderdelen die je moet hebben om goed vanuit huis te kunnen werken.

Allereerst is dat een stabiele internetverbinding. Omdat de cloud verbonden is via het netwerk met een server, is een internetverbinding noodzakelijk. Als deze er niet is, of niet stabiel genoeg is, kan het digitale apparaat niet communiceren met de server en kun je dus niet inloggen op jouw cloud werkplek.

Om in te loggen heb je natuurlijk ook hardware nodig, denk aan bijvoorbeeld aan een laptop. Vaak is thuiswerken niet zo comfortabel als op kantoor. Het is erg verleidelijk om met je laptop aan de keukentafel of op de bank te werken. En zoals je wellicht weet is dat niet erg goed voor je fysieke gestel.

Denk daarom ook goed na over de hardware als je (veel) gaat thuiswerken. Richt (als het mogelijk is) een échte werkplek in. Maak bijvoorbeeld gebruik van monitoren zodat je niet hoeft te turen naar een klein laptopscherm, gebruik een toetsenbord en muis en zorg ervoor dat je een ergonomische werkhouding kan aannemen. Maak jouw thuis werkplek net zo comfortabel als jouw werkplek op kantoor!

Leestip: In de blog 'Zo wordt digitaal samenwerken een succes' vind je handige samenwerkingtools. 

Kom alles te weten over de cloud

Download het e-book gratis en ontdek alle voordelen van werken in de cloud.

GA JIJ OOK VOOR DE IDEALE THUISWERKPLEK?

Kortom: een cloud werkplek is ideaal voor het thuiswerken. Je kunt altijd en overal bij jouw bestanden en software. Benieuwd of een cloud werkplek ook iets voor jullie bedrijf is? Neem gerust contact met ons op.

Wil je graag meer informatie? Download dan gratis het e-book: werkplek in de cloud en kom alles te weten over werken in de cloud.

Blijf op de hoogte
van de laatste trends


Onze klanten
© Connectium. Alle rechten voorbehouden. Website door Gijs®