Blog

Wat is Microsoft 365 en hoe werkt het?

Microsoft 365 is een populaire cloudoplossing voor bedrijven en sinds 2020 de nieuwe naam voor Office 365. De software bevat alles wat je al kent van Office 365 en meer. Dankzij de tool heb je altijd en overal toegang tot alle belangrijke programma’s en data. Hierdoor kan er gewerkt worden waar en wanneer jij dat wilt.

Maar wat is Microsoft 365 nu precies? In dit blog vertellen we je alles wat je over de software moet weten en beantwoorden we de meest gestelde vragen.

In dit blog:

Wat is Microsoft 365?

Microsoft 365 is een cloudoplossing die door steeds meer bedrijven wordt gebruikt. De tool geeft medewerkers altijd en overal ter wereld toegang tot hun e-mail, agenda en bestanden. Of dit nu in de trein is, fysiek bij klanten of thuis. Microsoft 365 maakt het bedrijven makkelijker om hybride werken te faciliteren.

Wat is het verschil tussen Office 365 en Microsoft 365?

Het Office 365 pakket bevatte onder andere Word, PowerPoint en Excel, waardoor deze naam onder velen bekend is. In 2020 heeft Microsoft echter voor een naamswijziging gekozen. Sindsdien staat Office 365 bekend als Microsoft 365. Hiermee hoopt Microsoft duidelijker te maken dat de tool niet alleen om de lokale office apps gaat, maar veel breder is dan dat.

Welke functionaliteiten bevat Microsoft 365?

Microsoft 365 beschikt over alle applicaties die je gewend bent van Office 365. Daarnaast beschikt de tool over aanvullende applicaties zoals Microsoft Outlook, Microsoft Teams, Microsoft SharePoint, Microsoft Yammer, OneNote, Access en Publisher.

Niet alleen beschikt Microsoft 365 over verschillende applicaties. De tool biedt ook ruimte voor cloudopslag, beveiligingsoplossingen, koppelingen met bedrijfsapplicaties en Microsoft Azure.

Het is goed om te weten dat de functies die beschikbaar zijn en de grootte van de cloudopslag afhangen van het abonnement dat gekozen wordt. Zo bevat het basispakket minder functionaliteiten dan de premium versie.

Lees ook: Sharepoint, OneDrive, Teams: Wanneer gebruik je welke tool?

Voor wie is Microsoft 365?

Microsoft 365 beschikt over veel verschillende abonnementen waardoor er voor elk soort bedrijf wel een passend abonnement beschikbaar is. Dit maakt de tool geschikt voor zowel eenmanszaken als MKB bedrijven met veel werknemers. Microsoft 365 is daarnaast ook als particulier te gebruiken.

Hoe veilig is Microsoft 365?

Microsoft heeft veel beveiligingsmaatregelen getroffen. Zo bevat Microsoft 365 inbraakdetectie, spam- en virusbescherming en encryptie van gegevens. Daarnaast is er de mogelijkheid om via Azure Information Protection e-mails te versleutelen.

Houd er wel rekening mee dat Microsoft 365 werkt met vaste retentieperiodes. Wanneer deze verstreken zijn wordt alle data voorgoed verwijderd. Maak daarom regelmatig een Microsoft 365 back-up om altijd je data terug te kunnen halen.

8 voordelen van Microsoft 365

Dankzij Microsoft 365 kunnen medewerkers altijd en overal samenwerken. Maar dat is niet het enige voordeel dat Microsoft 365 biedt. Hieronder hebben wij de belangrijkste voordelen van Microsoft 365 voor je op een rijtje gezet.

  1. Alle bedrijfsdata wordt veilig opgeslagen in de cloud.
  2. Er is geen investering in dure IT-apparatuur nodig.
  3. Updates en onderhoud worden door Microsoft zelf uitgevoerd.
  4. Medewerkers kunnen tegelijk in dezelfde bestanden werken.
  5. Dankzij Microsoft Teams, dat inbegrepen is bij elk abonnement, kan er gemakkelijk online vergaderd worden.
  6. Het aantal gebruikers is gemakkelijk op en af te schalen.
  7. Efficiëntere samenwerking.
  8. Altijd toegankelijk op elk gewenst apparaat.

Wat kost Microsoft 365? 

De kosten van Microsoft 365 hangen af van jouw specifieke behoeften en eisen. Bij Connectium bieden wij vier verschillende zakelijke abonnementen aan voor Microsoft 365. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Welk abonnement van Microsoft 365 is geschikt voor mijn bedrijf?

Bij Connectium beschikken wij over de Business Basic, Business Standard, Business Premium en Business Enterprise E3 abonnementen.

Microsoft 365 Business Basic is zeer geschikt voor bedrijven met medewerkers die veel onderweg zijn en die volledig online willen werken. Microsoft 365 Business Standard en Premium passen bij bedrijven die zowel op kantoor als daarbuiten willen werken. Als laatste is Microsoft 365 Business Enterprise E3 aan te raden voor grote bedrijven.

Onze experts adviseren je graag over welk Microsoft 365 abonnement het meest passend is voor jouw bedrijf en specifieke wensen.

Microsoft 365 in de praktijk

Transport & Lifting Twenthe (TLT) is al jarenlang klant bij Connectium. Samen hebben wij een nieuwe IT-omgeving die toekomstbestendig is gecreëerd. TLT werkt nu met een Microsoft 365 werkplek en een IaaS-oplossing. Hierbij zijn de applicaties hybride gekoppeld aan Microsoft 365. 

Meer weten over de nieuwe Microsoft 365 omgeving van TLT? Lees dan het hele klantverhaal.

Ontdek wat Microsoft 365 voor jou kan betekenen

Dankzij Microsoft 365 kunnen organisaties gemakkelijk en veilig (samen)werken vanaf elke gewenste locatie. De tool biedt alle Office 365 functionaliteiten die je gewend bent en meer. Denk aan het online kunnen chatten via Teams, het plannen van vergaderingen via Outlook en tegelijkertijd werken aan documenten in Word.

Ben jij klaar om de overstap naar Microsoft 365 te maken? Bij Connectium helpen we je graag en adviseren wij je over het passende abonnement voor jouw organisatie.

Blijf op de hoogte
van de laatste trends


Onze klanten
© Connectium. Alle rechten voorbehouden. Website door Gijs®