Blog

12 VOORDELEN VAN MICROSOFT 365 VOOR JOUW ONDER-
NEMING

Altijd en overal kunnen (samen)werken is tegenwoordig een vereiste. Bedrijven die productiever en makkelijker willen werken maken steeds vaker gebruik van Microsoft 365. Microsoft 365 biedt vele voordelen. Maar wat zijn de voordelen van Microsoft 365 voor jouw onderneming?

De voordelen van Microsoft 365 

Als je overstapt met jouw onderneming naar Microsoft 365 ervaar je direct vele voordelen. Wij hebben alle voordelen van Microsoft 365 voor je op een rijtje gezet:

 1. Bedrijfsdata veilig in de cloud
 2. Uitgebreid pakket aan functionaliteiten
 3. Goedkoper 
 4. Online samenwerken in hetzelfde bestand
 5. Online vergaderen met Microsoft Teams
 6. Altijd en overal via het internet beschikbaar
 7. Eenvoudig gebruikers toevoegen/verwijderen en abonnementen aanpassen
 8. Microsoft 365 verbetert het werken in teamverband
 9. Geen omkijken meer naar updates
 10. Vertrouwde werkomgeving 
 11. Onderweg ook productief dankzij mobiele apps
 12. Toegang vanaf ieder apparaat

Voordeel 1: Bedrijfsdata veilig in de cloud

Microsoft 365 heeft een veilige werkomgeving voor al jouw bedrijfsdata. Alle bedrijfsdata wordt opgeslagen in de cloud en is dankzij allerlei veiligheidsmaatregelen niet toegankelijk voor indringers. Zo is bescherming tegen spam, malware en andere bedreigingen standaard inbegrepen.

Ook zorgt Microsoft 365 voor een generieke werkwijze binnen jouw onderneming. Iedereen werkt in dezelfde online omgeving, waar bestanden veilig worden opgeslagen. 

Voordeel 2: Uitgebreid pakket aan functionaliteiten

Microsoft 365 heeft verschillende abonnementen met bijbehorende functionaliteiten. Elk abonnement beschikt over de standaard Office-apps (Word, Excel, PowerPoint, Teams, Outlook Exchange, OneDrive en SharePoint). Bij uitgebreidere Microsoft 365 abonnementen kan je bijvoorbeeld gebruik maken van desktopversies, Access en Publisher. Ook is de beveiliging nog geavanceerder en de cloudopslag groter.

Voordeel 3: Goedkoper

Voor een vast maandbedrag per gebruiker maak je al gebruik van Microsoft 365. Doordat Microsoft 365 een cloudoplossing is hoeft er geen dure IT-apparatuur aangeschaft te worden. Ook worden updates en onderhoud uitgevoerd door Microsoft, waardoor een systeembeheerder niet nodig is.

Voordeel 4: Online samenwerken in hetzelfde bestand

Wanneer je met meerdere mensen in eenzelfde document werkt is automatisch versiebeheer geen overbodige luxe. Dankzij Microsoft 365 hoort het vergelijken van meerdere versies tot het verleden. Documenten worden automatisch opgeslagen bij wijzigingen.

Ook kunnen medewerkers tegelijkertijd in hetzelfde bestand werken, hoeft een bestand niet meer te worden gemaild en wordt er niet meer in het verkeerde document verder gewerkt. 

Voordeel 5: Online vergaderen met Microsoft Teams

Microsoft Teams is inbegrepen bij een Microsoft 365 abonnement en is ideaal voor online vergaderingen. Organiseer gemakkelijk een teams-vergadering, neem meetings op om later terug te luisteren en deel presentaties, video’s of foto’s.

Naast online vergaderen heeft Teams nog veel meer te bieden. Zo kun je samen tegelijkertijd in hetzelfde bestand werken, chatten met collega’s en bestanden opslaan. Vraag ons naar de mogelijkheden van Teams voor jouw onderneming.  

Medewerker werkt met Microsoft 365

Voordeel 6: Altijd en overal via het internet beschikbaar

Een ander voordeel van Microsoft 365 is dat je altijd toegang hebt tot jouw werkomgeving. Het enige wat je nodig hebt is een stabiele internetverbinding. Het is met Microsoft 365 mogelijk om overal te werken. Of je nu onderweg bent en een internetverbinding realiseert middels een persoonlijke hotspot of aan het werk bent in het buitenland. De locatie maakt niet meer uit.

Met een Business Standaard abonnement is het wel mogelijk om bestanden aan te passen zonder een internetverbinding. Deze bestanden zullen, wanneer je weer een internetverbinding hebt, gesynchroniseerd worden.

Voordeel 7: Eenvoudig gebruikers toevoegen/-
verwijderen en abonnementen aanpassen

Een groot voordeel van Microsoft 365 is dat je betaalt per gebruiker. Hierdoor betaal je nooit te veel. Ook bepaal je zelf welk abonnement geschikt is voor welke medewerker. Deze kun je achteraf aanpassen of opzeggen.

Voordeel 8: Microsoft 365 verbetert het werken in teamverband

Met Microsoft 365 kun je makkelijk bestanden delen met collega’s, tegelijkertijd werken aan een bestand, agenda’s delen of vergaderen via Microsoft Teams.

Conclusie: Microsoft 365 is een perfect hulpmiddel voor jouw onderneming om sneller en makkelijker samen te werken.

Voordeel 9: Geen omkijken meer naar updates

Het werken in een verouderde werkomgeving is verleden tijd met Microsoft 365. Microsoft 365 wordt namelijk altijd automatisch geüpdatet. Zo werk je altijd met de meest recente versie en ben je niet verantwoordelijk voor het IT onderhoud

Voordeel 10: Vertrouwde werkomgeving

Een ander voordeel van Microsoft 365 is dat medewerkers vaak snel vertrouwd zijn met een Microsoft 365 omgeving. Veel mensen hebben al wel eens met één van de Office-programma’s gewerkt, zoals Word, PowerPoint of Excel.

Voordeel 11: Onderweg ook productief dankzij mobiele apps

Dankzij de Office-app, die te downloaden is voor Android en iOS, kun je altijd bij jouw data. De Office-app combineert Word, Excel en PowerPoint in één app.

Ook kun je gebruik maken van de Outlook-app voor e-mails en de OneDrive-app om vanaf elke locatie toegang te krijgen tot jouw bestanden.

Voordeel 12: Toegang vanaf ieder apparaat

Tot slot heb je met Microsoft 365 toegang vanaf ieder apparaat. Of je nu werkt vanaf je tablet, mobiel of computer. Het is door Microsoft 365 mogelijk om overal te werken. Ook als je werkt op een flexwerkplek of computer van iemand anders.

Medewerkers ervaren de voordelen van Microsoft 365

Tip: back-up een Microsoft 365 omgeving

Veel bedrijven gaan er vanuit dat de data die staat opgeslagen in een Microsoft 365 omgeving automatisch wordt geback-upt. Helaas is dit niet het geval. In de blog ‘8 belangrijke redenen om een Microsoft 365 back-up te maken.’ leggen we uit waarom het zo belangrijk is.

De voordelen van Microsoft 365 zelf ervaren?

Conclusie: Microsoft 365 biedt jouw onderneming vele voordelen. Zo kunnen medewerkers onderling makkelijker samenwerken, stijgt de productiviteit en hebben ze altijd en overal toegang tot hun werkbestanden. 

Microsoft 365 is helemaal aan te passen naar jouw onderneming. Door de verschillende mogelijkheden die Microsoft 365 heeft te bieden is het belangrijk om Microsoft 365 goed in te richten en ervoor te laten zorgen dat jouw medewerkers er graag mee willen werken. Een moderne online werkplek is met Microsoft 365 makkelijk te realiseren.

Meer informatie over Microsoft 365

Ook de voordelen van Microsoft ervaren? Bekijk dan de Microsoft 365 pagina of neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Blijf op de hoogte
van de laatste trends


Onze klanten
© Connectium. Alle rechten voorbehouden. Website door Gijs®