Online werkplek

Wil je overal en altijd kunnen werken? Vanuit huis, vanaf verschillende plekken op kantoor, op locatie bij klanten of wellicht in het openbaar vervoer? Dan is een online werkplek wat je zoekt!

Jij en jouw collega’s kunnen met deze online werkplekken werken waar jullie willen. Ook kunnen jullie makkelijk samenwerken met elkaar, worden documenten automatisch opgeslagen en beschikken jullie over alle Microsoft Office pakketten (Outlook, Word, Excel en PowerPoint). Als je het ons vraagt zijn dit genoeg redenen om met jouw organisatie over te stappen naar een online werkplek. Scrol gerust naar onderen om meer te weten te komen over een online werkplek.

Wat is een online werkplek?

Een online werkplek is een digitale omgeving waarin al jouw data en programma’s zijn geïntegreerd. Om gebruik te kunnen maken van de online werkplek heb je alleen een internetverbinding en wachtwoord nodig. Je kunt dus altijd en overal bij jouw bestanden en software.

De voordelen van een online werkplek

Kies je ervoor om te gaan werken met een online werkplek? Goede keuze! Je profiteert namelijk van vele voordelen en wordt volledig ontzorgd. Hieronder lees je welke voordelen een online werkplek heeft:

Voordeel 1: Schaalbaarheid

Start er volgende maand een nieuwe collega? Of gaat iemand de organisatie verlaten? Het aantal online werkplekken kan je gemakkelijk op- en afschalen. Hierdoor betaal je nooit te veel. Dit is ideaal voor organisaties die hard groeien, waarde hechten aan flexibiliteit of zelf geen hardware willen aanschaffen.

Voordeel 2: Veiligheid

Een online werkplek biedt optimale veiligheid voor jouw organisatie. De online werkplekken draaien namelijk in een beveiligde serveromgeving, waar constant beheer op wordt uitgevoerd door de desbetreffende IT-partij. Ook kan je gebruik maken van tweefactor authenticatie. Via een melding op je telefoon moet je aantonen dat jij degene bent die wil inloggen. Een indringer heeft aan alleen jouw gebruikersnaam en wachtwoord niet genoeg om toegang te krijgen tot jouw online werkplek. Lees ook het artikel 'Waarom Multi-Factor Authenticatie zo belangrijk is voor bedrijven'. 

Voordeel 3: Automatische back-up

Met een online werkplek hoef je je nooit meer zorgen te maken over jouw data. Dagelijks wordt jouw data geback-upt. Heb je dus per ongeluk een belangrijk document verwijderd? Dan kan het makkelijk weer worden teruggehaald.

Voordeel 4: Kostenbesparend

Een online werkplek in de cloud is kostenbesparend. Er hoeft geen eigen server aan te worden geschaft, waardoor je niet te maken krijgt met energie– en licentiekosten. Ook heb je binnen jouw organisatie daardoor geen ICT-er meer nodig. Je wordt met een online werkplek volledig ontzorgd.

Dit is nog lang niet alles. Een online werkplek heeft nog veel meer voordelen. Lees ze in onze blog ‘Werken in de cloud: wat zijn de voordelen?’.

Wat kost een online werkplek?

Bij Connectium maak je voor €53,99 per maand per gebruiker al gebruik van een online werkplek. Daarvoor krijg je jouw eigen e-mailbox (tot 50 GB), alle Microsoft Office pakketten, een dataschijf en dagelijkse back-up van jouw bestanden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk de pagina Werkplek in de cloud of vraag een offerte aan.

Online werkplek
Iemand helpen met zijn online werkplek

Ervaringen met onze online werkplek

Wij hebben al vele bedrijven mogen helpen met de overstap naar een online werkplek. Zo ook het bedrijf Solitas. Eigenaar Gert-Jan: “Het werkt perfect. Je kunt er altijd en overal bij. Ook ons boekhoudsysteem en ERP-pakket hebben we daardoor altijd tot onze beschikking.". Benieuwd wat andere klanten van een online werkplek en de samenwerking vinden? Lees het op de pagina klantcases.

Gratis online werkplek testen

Ook ervaren waarom zoveel bedrijven al de overstap hebben gemaakt naar een online werkplek? Binnen één dag ontvang je jouw persoonlijke inloggegevens en kun je gebruik maken van een eigen online werkplek. Zo heb je een goed beeld van wellicht wel jouw nieuwe werkomgeving.

Liever eerst meer informatie? Download dan gratis ons e-book over werken in de cloud en kom alles te weten over een online werkplek.

Probeer gratis een online werkplek

online werkplek
Wat krijg je?
  • 14 dagen gratis een eigen online werkplek
  • Toegang tot alle Microsoft Office pakketten (Outlook, Word, PowerPoint, Excel)
  • Het toevoegen, bewerken en opslaan van bestanden op jouw eigen dataschijf

IT Beheer

Werkplekbeheer
IT Beheer

Werkplekbeheer

Camerasystemen
IT Beheer

Camerasystemen

Security
IT Beheer

Security

Cloud

Blijf op de hoogte
van de laatste trends


Onze klanten
Over connectium
© Connectium. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp en realisatie door Identiteit & Media.