Het belang van IT voor jouw bedrijf uitgelegd

Het belang van IT in bedrijven kan duidelijk variëren. Terwijl sommige bedrijven het als een noodzakelijk kwaad zien, zien andere bedrijven het als één van hun hoogste prioriteiten. Maar hoe men er ook instaat, IT moet altijd soepel werken en de dagelijkse werkzaamheden ondersteunen.

In deze blog leggen we het belang van IT voor jouw bedrijf uit en reiken we je een aantal IT-oplossingen voor het creëren van een moderne IT-omgeving. Eén ding is zeker: wanneer je het belang van IT inziet, zal IT bijdragen aan een hogere productiviteit en een prettigere werkomgeving.

Het belang van IT, inclusief IT-oplossingen

Er zijn verschillende redenen waarom het raadzaam is om te investeren in een moderne IT-omgeving. Wij hebben het belang van IT voor jouw bedrijf in onderstaande punten uitgelegd, inclusief IT-oplossingen die deze voordelen teweeg kunnen brengen:

 1. Verhoog de productiviteit in je bedrijf
 2. IT helpt data te beheren en analyseren
 3. Interne communicatie een onderlinge samenwerking stimuleren
 4. Een veilige IT-omgeving
 5. Verbeterde klantservice
 6. Prettige werkomgeving

Verhoog de productiviteit in je bedrijf

Uit onderzoek van Ictivity is gebleken dat 54 procent van de werkende Nederlanders goed werkende IT de belangrijkste vereiste vinden om productiviteit te bevorderen.

IT-oplossingen zorgen ervoor dat jouw bedrijf makkelijker en sneller kan werken. Het helpt processen te automatiseren waardoor er een duidelijke (werk)structuur gecreëerd wordt. Door de automatisering van werkprocessen wordt er efficiënter gewerkt, wat weer bijdraagt aan de productiviteit van jouw bedrijf.

Een werkplek in de cloud is hier het perfecte voorbeeld van. Een werkplek in de cloud heeft vele voordelen, waaronder dat deze altijd bereikbaar is, collega’s bestanden met elkaar kunnen delen en het aantal cloud werkplekken makkelijk op- en afgeschaald kan worden. Deze voordelen zorgen ervoor dat jij als ondernemer meer uit jouw bedrijf en medewerkers haalt.

IT helpt data te beheren en analyseren

IT-oplossingen kunnen grote hoeveelheden data beheren en analyseren. Door gebruik te maken van deze beschikbare data krijg jij zicht in de resultaten, klanten en concurrenten van jouw bedrijf. Dit helpt bij het maken van de juiste (strategische) beslissingen.

VoIP telefonie is zo’n IT-oplossing dat jouw bedrijf helpt om inzicht te krijgen. In dit geval in jouw telefonie. Cijfers zoals inkomende- en uitgaande oproepen, gespreksduur en tijden waarop het meeste wordt gebeld worden makkelijk uit de tool gehaald.

VoIP telefonie voor bedrijven

Interne communicatie en de onderlinge samenwerking stimuleren

Moderne IT-oplossingen stimuleren de communicatie en samenwerking tussen collega’s en teams. Het maakt het voor hen makkelijker om vanaf afstand met elkaar samen te werken, bestanden met elkaar te delen of tegelijkertijd te werken in één bestand. Bovendien draagt een moderne werkplek bij aan de tevredenheid en betrokkenheid van medewerkers, wat uiteindelijk weer kan leiden tot betere prestaties.

Een ideale IT-oplossing om teams en collega’s beter te laten samenwerken is Microsoft 365. De Microsoft 365 omgeving is vanaf elke plek beschikbaar en beschikt over talloze functionaliteiten, zoals Teams voor online vergaderingen en SharePoint voor het delen van belangrijke informatie en bestanden. Kortom, Microsoft 365 is de perfecte tool om onderlinge samenwerking te stimuleren.

Een veilige IT-omgeving

Een ander belangrijk punt is de optimale beveiliging van bedrijfsgegevens. Moderne IT-oplossingen zijn voorzien van de nieuwste technieken, waardoor zij beter beschermen tegen cyberaanvallen en andere bedreigingen. De aanschaf alleen van deze tools is niet voldoende. Het onderhouden van IT-omgevingen moet zeker niet vergeten worden. Software- en beveiligingsupdates moeten uitgevoerd worden om de veiligheid te blijven waarborgen.

Er zijn verschillende tools om je IT-omgeving te beschermen tegen deze bedreigingen, zoals tweefactor authenticatie of antivirus. Echter kan de techniek niet alles tegenhouden. In de praktijk blijkt de mens vaak de zwakste schakel te zijn. De handelingen van medewerkers worden steeds belangrijker: het aanklikken van een link in een phishingmail is zo gebeurd. Daarom is het raadzaam om medewerkers te trainen en te informeren over security awareness.

Kom alles te weten over IT-security

Download de gratis factsheet en ontdek alle mogelijkheden van het security awareness programma.

Verbeterde klantenservice

Door de juiste IT-oplossingen te gebruiken kan dit de algehele klantervaring verbeteren. VoIP telefonie en Hosted Exchange zijn voorbeelden van diensten die daaraan bijdragen.

Met VoIP telefonie beschik je over een professionele telefooncentrale in de cloud, waardoor je als bedrijf altijd bereikbaar bent, ook wanneer je niet op kantoor bent. Bovendien beschikt VoIP over een keuzemenu en schakel je oproepen makkelijk door naar collega’s.

Kies je voor Hosted Exchange, dan ben je als bedrijf goed bereikbaar per mail. Het grote voordeel van Hosted Exchange is dat je niet een eigen mailserver aan hoeft te schaffen, waardoor je flink bespaart op onderhoud en beheer.

Wanneer men het belang van IT inziet ontstaat er een prettigere werkomgeving

Prettige werkomgeving

Tot slot kunnen IT-tools bijdragen aan een prettige werkomgeving voor medewerkers. Doordat medewerkers met prettige IT-tools werken, die zij nodig hebben, kunnen zij hun werk beter en efficiënter uitvoeren. Verder zorgt IT voor een betere werk-privébalans, omdat het mogelijk is om op afstand (samen) te werken.  

Er zijn verschillende tools die een prettige werkomgeving kunnen creëren, waaronder:

Dit zijn enkele IT-oplossingen. Bekijk ze allemaal op de IT-beheer en cloud pagina.

Zie jij het belang van IT in?

Het is erg belangrijk dat je het belang van IT inziet en blijft investeren om relevant en succesvol te blijven. Door dit te blijven doen werk je altijd in een beveiligde IT-omgeving, profiteer je van de mogelijkheden die nieuwe IT-oplossingen te bieden hebben en versterk je daarmee jouw concurrentiepositie. 

Zie jij het belang van IT in en wil je investeren in jouw IT-omgeving? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.  

 • Verschillende IT-diensten: cloud en IT beheer;
 • Snelle helpdesk voor alle IT-vragen;
 • Alles onder één dak: verkoop, installatie, monitoring en beheer;
 • Hoge klantbeoordeling. Lees onze klantverhalen en reviews;
 • Mogelijkheid tot 24x6 bereikbaarheid.

Blijf op de hoogte
van de laatste trends


Onze klanten
© Connectium. Alle rechten voorbehouden. Website door Gijs®