Zonder ‘gedoe’ wisselen van IT-partner

Ben je niet tevreden over jouw huidige IT-partner en overweeg je om over te stappen? Dit klinkt al snel als iets complex en een ‘gedoe’. In deze blog vertellen wij je dat het lang niet zo ingewikkeld hoeft te zijn als je denkt.

Wij nemen je mee in de mogelijke redenen voor het verlaten van de huidige IT-partner, tips voor het wisselen van IT-partner en we vertellen je kort iets over onze ervaring en aanpak bij overstaptrajecten.

Redenen voor het verlaten van de huidige IT-partner

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen overwegen om afscheid te nemen van je IT-partner. Hier zijn enkele mogelijke redenen:

  1. De service
  2. Expertiseniveau
  3. Communicatie
  4. Prijs-kwaliteithouding
  5. Veel last van storingen
  6. Proactieve houding
  7. Te weinig cloud ervaring

Hieronder lichten wij alle redenen voor het verlaten van een IT-partner verder toe: 

1. De service

Als je niet tevreden bent met de service die je van jouw huidige IT-partner ontvangt, zoals lange wachttijden voor problemen die moeten worden opgelost, onvoldoende ondersteuning of slechte bereikbaarheid, kan het overwegen van een andere IT-partner een goed idee zijn.

2. Expertiseniveau

Een andere redenen voor het verlaten van een IT-partner kan zijn dat je bedrijf erg hard gegroeid is en je meer op IT-gebied nodig hebt, maar de IT-partner niet kan voldoen aan de behoeften.  

3. Communicatie

Sterke communicatie tussen de klant en IT-partner draagt bij aan een optimale samenwerking. Is deze er niet dan kan dit problemen veroorzaken bij het oplossen van storingen of bij het instellen van nieuwe systemen.  

4. Prijs-kwaliteitverhouding

Heb je het idee dat je te veel betaalt voor de diensten die je ontvangt? Dan kan het overwegen van een andere IT-partner je helpen om geld te besparen.

5. Veel last van storingen

Het kan zijn dat jouw bedrijf veel last heeft van storingen en dat de huidige IT-partner deze niet voorkomt of tijdig oplost. Hierdoor komen bedrijfsprocessen stil te liggen en loopt jouw bedrijf omzet mis.

6. Proactieve houding

Jouw verwachting van een IT-partner is dat deze zich proactief opstelt: de IT-omgeving in de gaten houdt, met innovatieve ideeën komt en strategisch meedenkt. Als de huidige IT-partner hier niet over beschikt, is het kijken naar een andere IT-partner die deze vaardigheden wel heeft een goed idee.

7. Te weinig cloud ervaring

Als organisatie wil je meer gebruik maken van clouddiensten, echter heeft de huidige IT-partner te weinig kennis en ervaring met de cloud, waardoor jouw bedrijf niet kan profiteren van de gemakken van verschillende cloudoplossingen.

6 tips voor het wisselen van IT-partner

Overstappen naar een andere IT-partner doe je niet zomaar. Het is vaak een proces dat tijdrovend en ingewikkeld is. Wij hebben hieronder 6 tips om je te helpen bij het proces:

1. De punten die ontbreken bij de huidige IT-partner

Als je wil wisselen van IT-partner zijn hier vaak meerdere redenen voor. Het is goed om deze redenen inzichtelijk te maken. Wat waren punten die je tijdens de samenwerking met de huidige IT-partner mistte of niet goed verliepen? Schrijf deze op en jouw eerste behoeften worden meteen duidelijk.

2. Behoeften inzichtelijk

Voordat je start met het zoeken naar een nieuwe IT-partner, is het belangrijk om duidelijk te hebben waar je naar op zoek bent. Maak een lijst met jouw huidige behoeften en wat je van een nieuwe IT-partner verwacht. Voeg hieraan de punten toe die ontbraken bij de huidige IT-partner. Deze lijst helpt je gerichter te zoeken naar de juiste IT-partner.

3. Referenties nakijken/opvragen

Het opvragen van referenties van ICT-bedrijven kan je helpen bij het maken van de juiste keuze. Door middel van ervaringen van klanten krijg je een beeld van de kwaliteit van de diensten, de service en hoe het contact met de IT-partner is.

4. Offertes aanvragen

Zodra de behoeften inzichtelijk zijn gemaakt en referenties van verschillende ICT-bedrijven zijn bekeken, is het tijd om offertes aan te vragen voor de diensten waar je naar op zoek bent. Dit kan helpen bij het vergelijken en om te bepalen welke IT-partner het beste bij jouw budget past.

5. Neem de tijd om te beslissen

Maak geen overhaaste beslissing. Neem de tijd om de verschillende opties te overwegen en ga na welke IT-partner kan voldoen aan jouw behoeften.

6. Maak duidelijke afspraken

De laatste tip voor het overstappen naar een andere IT-partner: maak duidelijke afspraken, zodat er geen verwarring of problemen ontstaan tijdens de samenwerking.  

Onze aanpak en ervaringen

Het in kaart brengen van de behoeften en de huidige IT-omgeving is altijd één van onze eerste stappen. Alleen met deze kennis kunnen wij een klant voorzien van een waardevol advies. Wij doen altijd ons uiterste best om zo veel mogelijk werk uit handen te nemen en het migratietraject zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Ervaring met migratietrajecten hebben we zeker. Zo hebben we onlangs De Sterkerij gemigreerd van hun vorige IT-partner naar onze systemen.

Vestigingsmanager Marco vertelt hoe hij de migratie heeft ervaren: “Wij vielen altijd onder een grote zorgaanbieder waar wij werden ondersteund door een grote ICT-afdeling. Doordat wij zelfstandig verder zijn gegaan, moesten wij op zoek naar een nieuwe ICT-partner. In overleg met Connectium hebben we de migratie naar onze nieuwe omgeving ’s avonds gepland zodat we overdag konden doorwerken. Dat was erg prettig. Die avond hebben de medewerkers van Connectium hard doorgewerkt want de volgende ochtend was alles omgezet en niemand die het door heeft gehad. Eigenlijk wel bizar.”

Meer klantverhalen lezen? Bekijk onze klantcase-pagina.

Tevreden klant De Sterkerij over Connectium

Overstappen naar de cloud

Op zoek naar een moderne werkplek met de nieuwste technologieën? Dan is een werkplek in de cloud ideaal. Een werkplek in de cloud is een eigen computer ‘in de cloud’, welke vanaf elke locatie bereikbaar is. Het overstappen met jouw bedrijf naar een werkplek in de cloud hebben wij uitgebreid beschreven in de blog ‘In 6 stappen migreren naar de cloud’.

OVERSTAPPEN NAAR IT-PARTNER CONNECTIUM

Wil jij soepel overstappen naar een andere IT-partner? Connectium wordt graag jouw nieuwe IT-partner en begeleidt jouw bedrijf tijdens de overstap van A tot Z, zodat jij zonder ‘gedoe’ overstapt. Lees onze klantenverhalen op onze klantcase-pagina of neem eens vrijblijvend contact met ons op.

Blijf op de hoogte
van de laatste trends


Onze klanten
© Connectium. Alle rechten voorbehouden. Website door Gijs®