Nijhuis Toelevering

“Kwaliteit is doen wat je zegt en zeggen wat je doet. En dat doet Connectium.”

Nijhuis Toelevering over de samenwerking met Connectium

Eric Schoonhoven is Strategisch Proces Manager bij Nijhuis Toelevering en zocht een IT-partner om het netwerk in de productiehal aan te leggen, met als doel om verdere digitalisering mogelijk te maken. “Wij zijn erg tevreden met het aangelegde netwerk door Connectium. Het functioneert gewoon altijd, het is bijna vanzelfsprekend.”

Digitaliserings-
slag

Om de doorlooptijd van het productieproces te verkorten, was het noodzakelijk om procedures binnen Nijhuis Toelevering te digitaliseren. Daarnaast wilde Eric graag dat de machines werden gekoppeld aan de software op kantoor én toegankelijk werden voor ondersteuning op afstand door externe partijen. Een voorwaarde hiervoor was een betrouwbaar netwerk in de productiehal.

Eric vertelt: "Om dit te realiseren, zijn we in overleg gegaan met onze eigen ICT-afdeling. Zij lieten weten dat het opzetten van een netwerk in een productiehal niet echt hun expertise is. Bovendien zijn ze buiten kantooruren niet beschikbaar voor storingen. Daarom adviseerden zij ons om op zoek te gaan naar een externe partij. Via Toelevering Online kwamen we in contact met Connectium."

Spuitrobots bij Nijhuis Toelevering
Fabriek van Nijhuis Toelevering

Geen verkooppraatjes

Eric legt uit waarom hij voor Connectium heeft gekozen: “In die tijd heb ik met verschillende partijen gesproken. Wat me aansprak bij Connectium was hun no-nonsense mentaliteit. Ze boden op basis van ervaring en kennis aan wat mogelijk was, zonder met de klant mee te gaan alleen om een opdracht binnen te halen. Geen verkooppraatjes, maar het echte verhaal.”

"Na jaren werkt het netwerk nog steeds naar behoren." Eric Schoonhoven

Ronald Vrijenhoek van Connectium en Eric Schoonhoven van Nijhuis Toelevering

Alles is verbonden met het netwerk

"Speciaal voor de productiehal is er een tweede netwerk aangelegd, los van het bestaande kantoornetwerk. In 2020 heeft Connectium de aanleg van het netwerk afgerond, en het functioneert nog steeds perfect. Van iPads voor het ontvangen van opdrachten tot handscanners, spuitrobots en machines, alles is verbonden, zowel draadloos via WiFi als bedraad.”

Bovendien is het netwerk erop gebouwd om gemakkelijk uitgebreid te worden. “Onlangs hebben we een nieuw gedeelte bijgebouwd aan de productiehal, en Connectium heeft ook daar het netwerk voor de nieuwe machines geïnstalleerd." vertelt Eric.

Meekijken via camera's

Naast het netwerk heeft Connectium ook meerdere camera’s geplaatst in de hal en bij de machines.

Eric: “Door middel van deze camera’s kunnen we de activiteiten op afstand volgen. Onze collega’s kunnen de robots via hun telefoon in de gaten houden, zelfs wanneer ze met andere taken bezig zijn of niet dichtbij een robot staan. Daarnaast kan de fabrikant van de machines direct meekijken in het geval van storingen, of kunnen we hen een video-opname sturen. Dit heeft de reactiesnelheid verhoogd.”

Camera's om de robots in de gaten te houden
Camerabeelden van de robots en machines in de fabriek van Nijhuis Toelevering

Ze doen wat ze zeggen

"Kwaliteit is doen wat je zegt en zeggen wat je doet. En dat doet Connectium. Afspraken worden nagekomen en de gebruikte materialen zijn van goede kwaliteit, want na jaren werkt het netwerk nog steeds naar behoren. Wij zijn erg tevreden over de samenwerking met Connectium.” aldus Eric.

Kennismaken?

Wil je eens kennismaken en zien wat Connectium voor jouw bedrijf kan betekenen? Vul het contactformulier in en we nemen snel contact met je op.

Je kunt natuurlijk ook bellen met 0548722045 of mailen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nijhuis Toelevering

Bij Nijhuis Toelevering produceren ze in hun eigen timmerfabriek houten kozijnen, HSB gevelelementen en prefab onderdelen. De afgelopen jaren heeft Nijhuis Toelevering aanzienlijke groei doorgemaakt. Van een werkplaats naar een industrieel bedrijf, van papieren processen naar digitale processen, en van zwaar tilwerk naar het benutten van menselijke kennis en het verminderen van fysiek belastend werk. Met moderne machines en personeel dat de digitalisering omarmt, verkorten ze de doorlooptijden en blijven ze voortdurend vooruitgang boeken.

Gerelateerd


Gerelateerde klantcases

OWK Ramen & Deuren
Klantcases

OWK Ramen & Deuren

“Connectium snapt hoe belangrijk de IT-omgeving voor ons is en reageert altijd snel."
Klantcases

Synwood Trappen

"Sinds we zijn overgestapt naar Connectium zijn onze systemen aanzienlijk sneller geworden."
De Sterkerij
Klantcases

De Sterkerij

“We waren op zoek naar een ICT bedrijf die snel kan schakelen."

Blijf op de hoogte
van de laatste trends


Onze klanten
© Connectium. Alle rechten voorbehouden. Website door Gijs®