Pultrum Transport

“De service en het snelle contact vind ik erg prettig aan de samenwerking met Connectium.”

Pultrum Transport over de samenwerking met Connectium

De afgelopen maanden hebben we samen met Pultrum hard gewerkt aan het ontwikkelen en implementeren van een toekomstbestendige en veilige IT-infrastructuur. In deze klantcase vertellen we hoe we deze nieuwe IT-omgeving hebben gerealiseerd en het verhaal van onze langdurige samenwerking.

Al ruim 20 jaar ICT-partner

De samenwerking tussen Pultrum en Connectium begon ruim 20 jaar geleden. Ronald, mede-eigenaar van Connectium, vertelt: “Vanaf het begin van mijn ICT-carrière kom ik al bij Pultrum, toen waren ze nog met een man of tien op kantoor. Pultrum is dus een klant van het eerste uur. Nu zijn ze uitgegroeid tot een grote, professionele organisatie. Mooi om voor te werken!”

Ate, eigenaar van Pultrum, vult aan: “Onze groei zorgde ervoor dat Connectium als onze ICT-partner ook moest meebewegen. Voor hen de taak om op het gebied van professionaliteit en capaciteit met ons mee te groeien. Dit hebben ze met verve gedaan.”

Planner bij Pultrum Transport
Connectium medewerker helpt planner bij Pultrum Transport

Vernieuwde IT-omgeving

Door de groei van Pultrum in de afgelopen jaren, waaronder het uitbreiden van locaties en de overname van Westdijk, was het duidelijk dat de huidige IT-omgeving vernieuwd moest worden om aan de steeds groeiende wensen en eisen te voldoen.

Nadèshe, procesmanager bij Pultrum, vertelt: "Samen met mijn collega's en Connectium hebben we grondig onderzocht welke punten cruciaal waren voor de nieuwe IT-omgeving. Schaalbaarheid stond daarbij bovenaan. De nieuwe IT-infrastructuur moest flexibel genoeg zijn om op korte termijn eenvoudig op te schalen in het aantal gebruikers. Maar ook aansluiten bij onze wensen en eisen, zoals het online werken via Microsoft Teams. Andere belangrijke punten waren het verbeteren van de prestaties van de nieuwe omgeving en werken in een eigen cloud omgeving vanwege de veiligheid.”

"Op de dag van de livegang functioneerden de belangrijkste systemen zoals gepland." Nadèshe

Nadèshe op haar werkplek

Een soepele migratie

Kort daarna zijn we aan de slag gegaan met het inrichten van de nieuwe omgeving. Nadèshe: “We hebben de huidige IT-omgeving in kaart gebracht, van de data- en rechtenstructuur tot aan alle applicaties. Tegelijkertijd waren de medewerkers van Connectium op de achtergrond druk bezig met de migratie. Gedurende de migratie hadden we regelmatig contact met Willem Jan. Samen hebben we bepaald wat van belang was voor de medewerkers van Pultrum en hield hij ons op de hoogte van de voortgang.”

"Op de dag van de livegang functioneerden de belangrijkste systemen zoals gepland. Daarnaast waren medewerkers van Connectium meerdere dagen aanwezig op locatie voor eventuele vragen. De migratie is dus soepel verlopen.”

Vrachtwagen Pultrum Transport
Afdeling Planning van Pultrum Transport

Direct aan de slag tijdens de livegang

Nadèshe vervolgt: "De nieuwe werkomgeving is op verschillende vlakken verbeterd. De beschikbaarheid via Teams is beter geïntegreerd en we proberen meer gebruik te maken van de chatfuncties. Ook is de IT-omgeving veiliger omdat we nu werken op een private cloud omgeving. Dankzij een overzicht van het applicatielandschap konden de meesten direct aan de slag tijdens de livegang. Uiteraard waren er nog enkele punten die verbeterd konden worden, maar deze werden snel opgepakt door Connectium.”

Informeel en snel contact

“De service en het snelle contact vind ik erg prettig aan de samenwerking met Connectium. Vaak krijgen we nog dezelfde dag een antwoord of wordt het probleem direct opgepakt. Bij grote partijen moet je vaak via tickets werken, wat ook prima is, maar bij Pultrum geven we de voorkeur aan samenwerkingen met partners die net zo gericht zijn op snel handelen als wij. Hier sluit Connectium perfect bij aan." aldus Nadèshe.

ICT in de werkplaats van Pultrum

Kennismaken?

Wil je eens kennismaken en zien wat Connectium voor jouw bedrijf kan betekenen? Vul het contactformulier in en we nemen snel contact met je op.

Je kunt natuurlijk ook bellen met 0548722045 of mailen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pultrum Transport

Pultrum is een veelzijdige logistieke dienstverlener met jarenlange ervaring in nationaal en internationaal transport, exceptioneel transport en bouwlogistiek. Met slimme en innovatieve oplossingen voor wegtransport biedt Pultrum een complete logistieke service.

Pultrum is niet alleen thuis op alle wegen in Europa, maar is ook in te schakelen voor luchttransport, zeetransport en spoortransport. Met eigen mensen, een modern wagenpark, de uitstekende service én slimme automatisering, neemt Pultrum alle zorgen rondom logistiek uit handen en zorgen ze voor wereldwijde levering van vracht op de gewenste bestemming.

Gerelateerd


Gerelateerde klantcases

"Vertrouwen in je IT-partner is cruciaal, want je geeft hen de controle over alles."
Klantcases

Transport & Lifting Twenthe

"Vertrouwen in je IT-partner is cruciaal, want je geeft hen de controle over alles."
“De IT-systemen werken goed, ook wanneer we op afstand werken."
Klantcases

VvE Compleet

“De IT-systemen werken goed, ook wanneer we op afstand werken."
Klantcases

Pultrum Transport

“De service en het snelle contact vind ik erg prettig aan de samenwerking met Connectium.”

Blijf op de hoogte
van de laatste trends


Onze klanten
© Connectium. Alle rechten voorbehouden. Website door Gijs®