Wereld back-up dag: bescherm jouw data

Wereld back-up dag is een jaarlijkse bewustmakingsdag die op 31 maart wordt gehouden. Deze dag heeft als doel om mensen eraan te herinneren hoe belangrijk het is om met regelmaat een back-up te maken van data.

Daarom is het goed om daar op 31 maart eens extra bij stil te staan: wanneer heb jij voor het laatst jouw back-up gecheckt? Hoe vaak wordt jouw bedrijfsdata geback-upt? Of als er nog geen back-up is: hoe ga jij ervoor zorgen dat er een extra kopie komt van jouw data?  

Wereld back-up dag

Cyberaanvallen gericht op data komen steeds vaker voor. Het back-uppen van data is niet ingewikkeld en voorkomt dataverlies. Toch krijgen veel organisaties hier nog steeds mee te maken. Erg jammer, want dit had vaak voorkomen kunnen worden met een back-up.

Wereld back-up dag moet ervoor zorgen dat bedrijven bewuster omgaan met de kwetsbaarheid van hun data. Iedere laatste dag van maart wordt wereld back-up dag gehouden. Deze dag is met een reden uitgekozen en dat heeft te maken met de slogan ‘Don’t Be an April Fool! Backup your data’. Oftewel laat je tijdens 1 april niet in de maling nemen en bescherm jouw data met een back-up.

Wees niet alleen tijdens de wereld back-up dag alert, het verliezen van data kan namelijk het hele jaar door gebeuren. Een gedegen back-up plan voorkomt dataverlies en een heleboel stress.

Dataverlies voorkomen met een back-up

Een back-up is ook wel een reservekopie van bedrijfsdata. Organisaties maken vaak een back-up van hun belangrijkste bedrijfsdata, zoals werkbestanden, e-mails of CRM-systemen. Zodra er data verloren gaat, kan de back-up worden geraadpleegd om data te herstellen. Een back-up zorgt er daarnaast voor dat data veilig bewaard blijft. De kans dat gegevens verloren gaan is dus een stuk kleiner.

Een back-up maken kan op verschillende manieren. Tegenwoordig is de meest voorkomende manier in de cloud. Dit wordt ook wel een online back-up genoemd. Het is een veilige en eenvoudige manier van back-uppen en wordt vaak afgenomen bij een back-upprovider.   

Waarom is een back-up zo belangrijk?

Naast het voorkomen van dataverlies is het maken van een back-up om meer redenen belangrijk:

  • Gevolgen van ransomware beperken: ransomware is een type malware dat bestanden op computers versleuteld. Om weer toegang tot deze bestanden te krijgen wordt er vaak om losgeld gevraagd. Als er een back-up is gemaakt voordat de bestanden werden versleuteld dan kunnen deze weer worden teruggehaald.

  • Herstellen van data: een back-up kan helpen om bestanden te herstellen indien er toch data verloren is gegaan. De meest recente back-up kan erbij worden gehaald om vervolgens gegevens te herstellen, waardoor kostbare bestanden niet voorgoed kwijt zijn.

  • Eenvoudig overdragen van gegevens: een back-up kan ook erg handig zijn wanneer je verandert van computer. De back-up kan gebruikt worden om gegevens over te zetten naar een ander apparaat.

Online back-up van Connectium

Bij Connectium worden back-ups veilig opgeslagen op een netwerk van speciale servers die exclusief bestemd zijn voor back-ups. Met het online back-up businesspakket kun je verschillende diensten van je bedrijf laten back-uppen, waaronder mailboxen, virtuele servers en bestanden. Je kunt zelf de retentieperiode van de back-up kiezen, bijvoorbeeld 7, 14 of 21 dagen. Bij een back-upretentie van 7 dagen kun je bijvoorbeeld herstellen tot maximaal 7 dagen terug in de tijd.

Daarnaast bieden wij ook Microsoft 365-back-up aan. Bedrijven gaan er vaak van uit dat Microsoft 365 inclusief back-up is, maar dit is helaas niet het geval. Als gebruiker ben je zelf verantwoordelijk voor de data die is opgeslagen in Microsoft 365.

Voor een vast bedrag per maand per gebruiker ben je ervan verzekerd dat je nooit meer data verliest. Alles wordt dagelijks geback-upt, inclusief e-mail, NAS, OneDrive, Teams en SharePoint. Wij bieden ook back-upcontrole aan om ervoor te zorgen dat jouw back-up ook werkt in het geval van dataverlies.

Meer informatie over onze back-upmogelijkheden vind je op de pagina voor online back-up.

Jouw data veiligstellen met online back-up van Connectium

Als ondernemer wil je rust en zekerheid als het gaat om jouw data. Een back-up zorgt daarvoor. Wij helpen jou daar graag bij, zodat je geen omkijken meer hebt naar back-ups.

Wil je meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Blijf op de hoogte
van de laatste trends


Onze klanten
© Connectium. Alle rechten voorbehouden. Website door Gijs®