Blog

Printix: Eenvoudig printen door middel van cloud printing

Ben je er klaar voor om je printbeheer naar een hoger niveau te tillen? Dan hebben wij dé oplossing voor jou! Met Printix kun je overal en altijd printen, ongeacht waar je bent. Ontdek in dit artikel alles over de mogelijkheden van cloud printing met Printix.

Printen zonder server

Veel bedrijven maken nog gebruik van het printnetwerk via een printerserver. Echter wordt er steeds meer overgestapt naar werken in de cloud. Hierdoor vervalt vaak de noodzaak voor lokale printservers, wat bedrijven dwingt om naar nieuwe oplossingen te zoeken. Lokaal printserverbeheer is hierbij vaak geen optie omdat het te veel tijd en geld kost.

Een uitkomst die steeds vaker wordt gebruikt is printen vanuit de cloud met cloudgebaseerde printoplossingen zoals Printix. Met deze software wordt printen en beheren aanzienlijk vereenvoudigd. We vertellen je graag meer over hoe dit werkt.  

Wat zijn de voordelen van cloud printing?

Voordat we dieper ingaan op de oplossing, wil je vast eerst weten wat de voordelen zijn van cloud printing. We hebben de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

  1. Printen vanaf elke locatie: Cloud printing maakt printen op afstand mogelijk. Of je nu thuis, op kantoor of onderweg bent, je kunt overal en vanaf elk apparaat printen.
  2. Eenvoudig beheer en controle: Beheerders kunnen printtaken en instellingen centraal beheren, ideaal voor het managen van meerdere printers op verschillende locaties.
  3. Optimale beveiliging: Cloud printing services bieden goede beveiligingsfuncties zoals toegangscontrole en versleutelde verbindingen om je gevoelige informatie te beschermen.
  4. Kostenbesparing: Er is geen noodzaak om lokale printservers of dure hardware aan te schaffen. Printen vanuit de cloud bespaart je die kosten en onderhoud.
  5. Schaalbaarheid: Je kunt gemakkelijk je printomgeving uitbreiden zonder grote investeringen in nieuwe apparatuur.
  6. Eenvoudige installatie: Cloud printing oplossingen zijn snel en simpel te installeren en te configureren. Ze integreren moeiteloos met je bestaande bedrijfsapplicaties en -systemen.
  7. Centraal onderhoud en updates: Updates en onderhoud worden door de serviceprovider geregeld, waardoor je minder technische problemen hebt en je je kunt richten op wat echt belangrijk is.

Wat is Printix?

Printix is een flexibele, schaalbare en gebruiksvriendelijke printbeheersoftware in de cloud. Met Printix is het mogelijk om overal en altijd, vanaf elk apparaat een printopdracht te sturen naar een printer. Printix vervangt daarmee alle lokale printservers en maakt printen een stuk eenvoudiger.

Printix

Hoe werkt Printix?

Je wil overstappen naar Printix, maar hoe werkt dat eigenlijk? Allereerst worden alle printers geregistreerd. Maar liefst 99% van de bestaande printers werkt met Printix. Dit heeft als groot voordeel dat huidige printers niet vervangen hoeven te worden. De printers kunnen naadloos met Printix communiceren en vice versa. Hierdoor kunnen alle medewerkers de printers eenvoudig blijven gebruiken.

Vervolgens wordt Printix geïnstalleerd op alle werkplekken. Hierdoor kunnen deze werkplekken verbinding maken met Printix en dus ook met de printers.

Zodra alles is geïnstalleerd, kunnen gebruikers documenten direct naar de printer sturen via de cloudservice van Printix. Printix pakt die printopdracht op, stuurt deze naar de juiste printer en het document rolt netjes uit de printer.

Waarom Printix?

Printix biedt talloze voordelen die het printen en beheren van printers veel gemakkelijker maken.

  1. Overal en altijd printen: Met Printix kun je overal en altijd printen. Je kunt documenten vrijgeven aan een printer op elk gewenst moment. Of je nu bij de printer staat of alvast een document in de wachtrij zet en de volgende dag laat printen, het kan allemaal.
  2. Geen printserver nodig: Er is geen printserver meer nodig die onderhouden en beheerd moet worden. Dit bespaart niet alleen kosten, maar ook tijd en moeite.
  3. Eenvoudig beheer: Via de webgebaseerde software van Printix kun je alle printers eenvoudig beheren. Je hebt altijd toegang tot het portaal waar je kunt zien welke printers offline zijn, printers kunt toevoegen of verwijderen, en nog veel meer.
  4. Afdrukwachtrijen en rapporten: Je kunt afdrukwachtrijen bekijken en gedetailleerde analyses en rapporten krijgen over het printergebruik. Ook kun je de voorraad van toners in de gaten houden.
  5. Naadloze integraties: Printix integreert naadloos met Microsoft 365, waardoor je snel aan de slag kunt zonder gedoe.
  6. Beveiligd printen: Printopdrachten blijven veilig binnen jouw eigen lokale netwerk. Daarnaast kun je ervoor kiezen om printopdrachten beveiligd te versturen. Voor deze extra beveiliging is er een authenticatie nodig via de Printix app of een tag voordat een document wordt geprint. Printix Go met een compatibele printer is hiervoor vereist. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.
  7. Eenvoudig scannen: Naast printen kun je ook gemakkelijk documenten scannen, bijvoorbeeld naar OneDrive. Met de Printix-app kun je zelfs documenten direct scannen met je telefoon of tablet.
Printix go

Cloud printing met Printix

Printix biedt niet alleen een slim printbeheersysteem, maar ook een oplossing die organisaties toekomstbestendig maakt. Ben je al enthousiast over cloud printing met Printix? Wacht niet langer en neem vandaag nog contact met ons op en profiteer van deze moderne printoplossing!

Blijf op de hoogte
van de laatste trends


Onze klanten
© Connectium. Alle rechten voorbehouden. Website door Gijs®