Wat betekent webhosting en domeinnaam?

Je wilt je eigen bedrijf gaan starten en hebt daar een website of webshop voor nodig. Je gaat Googlen en komt de termen webhosting en domeinnaam tegen. Maar wat betekenen deze eigenlijk? En waarom zijn ze nodig? Dat leggen we je hieronder uit.

Wat is een domeinnaam?

Iedere website heeft een domeinnaam nodig. Waarom? Eigenlijk is het heel simpel. Zonder een domeinnaam wordt je website niet gevonden op het web. Zie het als een adres. Zonder een adres kunnen anderen jouw huis ook niet vinden.

Hoe een domeinnaam eruit komt te zien bepaal je zelf. In de meeste gevallen wordt de naam van de onderneming erin verwerkt. Elke domeinnaam moet uniek zijn. Het kan dus voorkomen dat de naam die jij in gedachten hebt al bezet is. Daarnaast bepaal je welke extensie in de naam wordt gebruikt. Dit is het laatste stukje in de naam, bijvoorbeeld .nl, .com of .de.

Wat is webhosting?

Zodra je je domeinnaam hebt geregistreerd moet je ervoor zorgen dat je website op het web kan worden bezocht. Daar heb je webhosting voor nodig. Je website draait dan op een gedeelte van een server. Je kan zelf een server aanschaffen (maar dit is best prijzig) of een gedeelte huren bij een gespecialiseerd bedrijf. Zij zorgen er dan voor dat jouw website altijd bereikbaar is.

Zodra je de domeinnaam en webhosting op orde hebt en je website helemaal is ingericht kan deze live!

Meer informatie over webhosting en domeinnaam?

Ben jij op zoek naar een partij om je website onder te brengen? Dan ben je bij Connectium aan het juiste adres. Lees de pagina Hosting & Domeinen eens of neem contact met ons op. We leggen het je graag uit.

Blijf op de hoogte
van de laatste trends


Onze klanten
© Connectium. Alle rechten voorbehouden. Website door Gijs®