Waarom kiezen voor zakelijk glasvezel?

Denk je erover na om voor zakelijk glasvezel te kiezen bij jou op kantoor? Lees dan snel verder. Wij gaan je namelijk precies vertellen wat de voor- en nadelen zijn en waarom je zou moeten kiezen voor zakelijk glasvezel.

Als werkgever wil je natuurlijk de beste werkomstandigheden voor je personeel. Daar hoort ook een snelle en stabiele internetverbinding bij. Want hoe frustrerend is het als medewerkers lang moeten wachten voordat een bestand gedownload is, video-afspraken die telkens vastlopen, telefoongesprekken die niet kunnen worden gevoerd en… ga zo maar door.

Aan de hand van de volgende vragen leggen wij je alles uit over zakelijk glasvezel:

Wat is zakelijk glasvezel en hoe werkt het?

Wat is zakelijk glasvezel? Zakelijk glasvezel is een zeer snelle en stabiele internetverbinding voor bedrijven. Via een netwerk met vezels van glas, die net zo dun zijn als een haar, wordt data gedeeld met de snelheid van het licht. Door middel van knipperende lichtsignalen wordt de data uitgewisseld over de glasvezelkabels. Lichtsnelheid is heel erg snel, daarom is zakelijk glasvezel ook veel sneller dan een DSL of coax verbinding.

De vraag naar zakelijk glasvezel is de afgelopen jaren hard gestegen en zal in de toekomst alleen maar toenemen. 

Hoe werkt het aanleggen van zakelijk glasvezel?

Op steeds meer plaatsen is het mogelijk om gebruik te maken van zakelijk glasvezel. Maar hoe gaat precies het aanleggen van zakelijk glasvezel in zijn werk? We hebben het hele traject, van aanvraag tot gebruik, uitgelegd op de pagina: ‘Zakelijk glasvezel aanleggen: hoe gaat dat in z’n werk?’.

Zakelijk glasvezel aanleggen

Wat zijn de voordelen van glasvezel?

Voordeel 1: Hoge snelheid

Zakelijk glasvezel is veel sneller dan de traditionele internetverbindingen. Met zakelijk glasvezel kunnen er snelheden tot wel 10 Gbit/s worden behaald. Terwijl met DSL of kabel maximaal 50 Mbit/s behaald kan worden.

Voordeel 2: Kostenbesparing door verhoogde efficiëntie

Een groot deel van de bedrijven gebruiken cloudoplossingen. Doordat met zakelijk glasvezel vele hogere snelheden kunnen worden behaald kan er sneller gewerkt worden in de cloud. Het duurt bijvoorbeeld minder lang om bestanden te openen of iets te downloaden.

Voordeel 3: Keuze uit verschillende glasvezel pakketten

Er kan worden gekozen uit verschillende snelheden (100 Mbit/s tot 10 Gbit/s). Kies een snelheid die past bij jouw organisatie. En heb je in de toekomst toch meer snelheid nodig? Dan kan dit gemakkelijk geüpgraded worden.

Voordeel 4: Hoge betrouwbaarheid

Eén ding is zeker: zakelijk glasvezel is veel stabieler dan kabel of DSL. Dit heeft te maken met de stevigheid van de kabels. Glasvezel is sterker dan koper. Daarnaast is glasvezel ook minder gevoelig voor weersomstandigheden en komt fysieke schade bijna niet voor. 

Wil je dat jouw internetverbinding altijd beschikbaar is? Lees dan eens de blog Redundantie: cruciaal voor het bedrijfsleven. We leggen hier precies uit hoe je dit kun realiseren. 

Voordeel 5: Goede signaalsterkte

Bij kabelinternet verzwakt het internetsignaal naarmate je verder weg bent van de wijkcentrale. Bij zakelijk glasvezel is dit niet het geval. Het internetsignaal verzwakt nauwelijks.

Voordeel 6: Voldoende bandbreedte

De hoeveelheid data die we tegelijkertijd via een internetverbinding kunnen versturen en ontvangen noemen we bandbreedte. In de afgelopen jaren zijn we veel meer bandbreedte gaan gebruiken. Als iedereen op kantoor is wil je natuurlijk voldoende hebben voor alle collega’s. Met zakelijk glasvezel beschik je automatisch over veel meer bandbreedte en voorkom je traag internet.

Voordeel 7: Internet van de toekomst

Met een glasvezelverbinding ben je klaar voor de toekomst. Dit vanwege de snelheden die gehaald kunnen worden, de stabiliteit en de bandbreedte. En tegenwoordig een must voor een moderne werkplek

Zakelijk glasvezel voor bedrijven

Wat zijn de nadelen?

Nadeel 1: Het realiseren van een glasvezelverbinding duurt enkele weken

Misschien niet per sé een nadeel, maar houd er rekening mee dat het aanleggen van een glasvezelverbinding 12 tot 20 weken kan duren.

Lees het hele proces in het artikel: Zakelijk glasvezel aanleggen: hoe gaat het precies in z'n werk?

Nadeel 2: Contract vaak meerjarig

Sluit je een glasvezelverbinding af? Let dan op de contractduur. De meeste internetleveranciers hebben contracten van meerdere jaren.

Nadeel 3: Maandelijks duurder

Glasvezel is maandelijks duurder dan kabel of DSL, maar de voordelen wegen enorm op tegen de iets hogere kosten. Is er glasvezel beschikbaar op jouw adres? Dan raden wij zeker aan om voor een glasvezelverbinding te gaan.

Waar moet ik opletten als ik kies voor zakelijk glasvezel?

Ga voor internet zonder overboeking

De meeste glasvezelverbindingen zijn op basis van overboeking. Wat is overboeking precies? Bij overboeking deel je jouw afgenomen snelheid met andere klanten. Doordat andere klanten de verbindingen belasten kun je een minder stabiele internetverbinding ervaren. De beloofde snelheid kan dan niet worden behaald. Kies daarom voor glasvezel zonder overboeking. Je krijgt dan de bandbreedte waarvoor je betaalt.

Elke leverancier heeft andere voorwaarden en prijzen

Vraag bij verschillende leveranciers offertes op voordat je een internetleverancier kiest. Elke leverancier heeft namelijk weer zijn eigen voorwaarden en prijzen. Benieuwd naar de kosten bij Connectium? Vraag vrijblijvend een offerte aan. 

Kies een glasvezel pakket dat past bij jouw bedrijf

Bedrijven kiezen vaak voor een glasvezelpakket welke eigenlijk te groot is en daardoor nauwelijks de bandbreedte gebruiken die ze hebben afgesloten. Wij adviseren bedrijven in het kiezen van de juiste snelheid, waardoor ze niet te veel betalen. Vraag hiervoor een adviesgesprek aan.

Contractduur gelijk met je huurtermijn

Zoals eerder vermeld zijn contracten meerjarig. Houd daarom rekening tijdens het afsluiten van een glasvezelverbinding of deze (ongeveer) gelijk loopt met je huurtermijn en voorkom kosten nadat deze is verlopen. In sommige gevallen is het mogelijk om het abonnement voort te zetten op de nieuwe locatie.

Glasvezel voor bedrijven

Meer weten over zakelijk internet over glasvezel? En benieuwd of het op jouw zakelijk adres beschikbaar is? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan.

Blijf op de hoogte
van de laatste trends


Onze klanten
© Connectium. Alle rechten voorbehouden. Website door Gijs®