Het NDIX-netwerk

Glasvezel door Connectium

Je wilt zonder zorgen werken binnen jouw ICT-omgeving. Dat is mogelijk! Het NDIX-netwerk is een afgeschermd netwerk waarover je buiten het internet om verbindingen – zogeheten VLAN’s – kunt opzetten met andere locaties. Doordat hackers geen toegang tot private verbindingen kunnen krijgen, zijn deze verbindingen intrinsiek veilig. Met Fiber Direct als aanlegger en beheerder van het netwerk kun je snel én veilig jouw werk doen. 

Door de brede kennis binnen NDIX weten zij exact wat de mogelijkheden van glasvezelconnectiviteit zijn. Connectium is al langere tijd partner en samen met NDIX leveren wij zakelijk glasvezel door heel Nederland.

Werken met zakelijk glasvezel

Zakelijk glasvezel pakketten

Voor een vaste, aantrekkelijke prijs per maand maakt jouw bedrijf al gebruik van een snelle glasvezelverbinding. Geïnteresseerd? Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Snel

100 Mbit/s
 • 100/100 Mbit/s
 • Vast IP-adres

Sneller

500 Mbit/s
 • 500/500 Mbit/s
 • Vast IP-adres
 • Meest gekozen

Snelst

1000 Mbit/s
 • 1000/1000 Mbit/s
 • Vast IP-adres

*Binnen de looptijd van 3 jaar is het niet mogelijk om kosteloos op te zeggen. Het upgraden van de snelheid wel. Na deze periode is het abonnement maandelijks opzegbaar. Exclusief aansluitkosten.

Over Connectium

Bij Connectium leveren we heldere ICT-oplossingen die klanten in staat stellen hun dagelijkse werkzaamheden nog makkelijker en efficiënter uit te voeren. Of het nu gaat om onderhoud, installatie, consultancy of servicedesk, bij Connectium vinden klanten alles onder één dak voor hun IT-omgeving.

Connectium

Over NDIX

NDIX sluit bedrijven in Nederland en Duitsland aan op haar netwerk via glasvezelverbindingen. Hiermee kunnen zij onderling met elkaar verbonden worden, om vestigingen te koppelen en/of om samen te werken. NDIX realiseert betrouwbare en veilige verbindingen voor zakelijke connectiviteit die 24/7 worden beheerd.

NDIX

Verschillen tussen Fiber Direct/NDIX en een consumentenoplossing

Als ondernemer kies je toch niet voor een consumentenoplossing? Kies voor een veilige, betrouwbare verbinding van NDIX/Fiber Direct. Lees hieronder wat wij te bieden hebben: 

Fiber Direct/NDIXConsumentenverbinding
Beschikbaarheid
Hoge beschikbaarheid: Bij verstoringen pakken we het probleem direct op en zorgen we dat een aannemer het probleem binnen 16 uur oplost. Ervaring leert dat al onze storingen van de laatste jaren binnen 9 uur zijn opgelost.

Best effort: Geen garanties. Eigenlijk betekent ‘best effort’ wanneer we tijd hebben. Concreet vertaald kan dit leiden tot een herstel dat meerdere dagen kan duren, zonder recht op reclamatie.

Service Level Agreement (SLA)
99,8%: Garanties afgegeven op minder dan 1 dag uitval op jaarbasis. Ervaring leert dat beschikbaarheid de laatste jaren hoger lag dan afgegeven garantiepercentage. Internetdienstverlening zelfs op 99,9%.

Standaard: Geen garantie. Dat kan dus zomaar betekenen dat de niet-beschikbaarheid van de verbinding enkele dagen is, zonder dat hier bezwaar tegen gemaakt kan worden of zonder dat restitutie mogelijk is.

Overboeking
1 op 1: De afgenomen snelheid wordt niet gedeeld met andere partijen (dedicated klant).

Standaard = Minimaal 1:40, maar eigenlijk onbekend. De gekozen bandbreedte wordt gedeeld met minimaal 39 andere partijen. Dit leidt op piekuren bij een afgenomen bandbreedte van 150 Mb/s tot een maximale capaciteit van < 4 Mb/s.

Aanlegdiepte
60 cm: Kans op uitval beperkt.

< 40 cm: Verhoogde kans op graafschade en dus uitval.

*Bron: Fiberdirect

Zakelijk glasvezel op bedrijven-
terreinen

Het NDIX-netwerk is op bedrijventerreinen binnen heel Nederland direct beschikbaar voor het MKB. NDIX staat bekend als partij die nauw betrokken is bij de lokale ondernemers, partners en weet wat er speelt in de regio.

Met een aansluiting op het glasvezelnetwerk verzeker je je als bedrijf van een optimale verbinding die klaar is voor de toekomst.

Zakelijk glasvezel op industrieterreinen in Nederland

De aanleg van zakelijk glasvezel

Gedurende het aanlegtraject houden we je vanaf de start tot aan de oplevering op de hoogte en heb je een vast contactpersoon waar je terecht kan met jouw vragen. Bij Connectium ziet de aanleg van zakelijk glasvezel er als volgt uit:

 • 1. Aanvraag en inventarisatie

 • 2. Offerte 

 • 3. Schouwing op locatie

 • 4. Start aanleg zakelijk glasvezel

 • 5. Civiele werkzaamheden

 • 6. Technische oplevering

Interesse? 

Heb jij interesse in een zakelijke glasvezelverbinding? Vele bedrijven binnen Nederland gingen jou al voor. Vraag vrijblijvend een offerte aan door jouw gegevens achter te laten.

Bij Connectium ben je aan het juiste adres voor een zakelijke glasvezelverbinding

Veel gestelde vragen over zakelijk glasvezel

Wat kost zakelijk glasvezel?

De maandelijkse prijzen van een zakelijke glasvezelverbinding kunnen heel erg uiteenlopen. Dit heeft te maken verschillende internetsnelheden en of er al glasvezel aanwezig is in het gebied. Neem contact met ons op voor de precieze maandelijkse kosten.

Welke snelheid is geschikt voor mijn bedrijf?

Dit is erg afhankelijk van de behoeften van jouw bedrijf. Als je alleen het internet gebruikt voor e-mail en het bekijken van websites, is een glasvezelverbinding met een snelheid van 100/100 voldoende. Er is een hogere snelheid nodig wanneer jouw bedrijf veelvoudig gebruik maakt van video- of muziekstreaming, videoconferenties of het versturen van grote bestanden. Ook het aantal gebruikers en het verbruik is bepalend voor de snelheid. We bekijken graag de situatie om jouw te voorzien van een goed advies. 

Wat kost de aanleg van zakelijk glasvezel?

De kosten voor het aanleggen van zakelijk glasvezel kunnen sterk variëren. Factoren die dit beïnvloeden zijn de afstand tot de dichtstbijzijnde glasvezelkabel, de moeilijkheidsgraad van het traject en de benodigde apparatuur. Neem contact met ons op om te bepalen wat de precieze aanlegkosten worden.

Waar levert Connectium zakelijk glasvezel?

Wij leveren zakelijk glasvezel in heel Nederland. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Is zakelijk glasvezel beschikbaar op mijn adres?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen ze snel mogelijk contact met je op.

Wat is het verschil met andere grote providers?

Bij veel andere aanbieders wordt de verbinding ‘versneden’. Dat wil zeggen dat jouw snelheid wordt gedeeld met andere gebruikers. Daardoor kan de prijs gedrukt worden. Bij Connectium krijg je een 1:1 verbinding. Daarnaast ben je bij veel andere aanbieders afhankelijk van een derde partij die de verbinding in technisch beheer heeft. Dit zorgt voor onnodige vertragingen. Connectium heeft het volledige beheer op de verbinding.       

Meer weten?

Neem contact
met ons op

Benieuwd wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Gerelateerde klantcases

“De IT-systemen werken goed, ook wanneer we op afstand werken."
Klantcases

VvE Compleet

“De IT-systemen werken goed, ook wanneer we op afstand werken."
Klantcases

Pultrum Transport

“De service en het snelle contact vind ik erg prettig aan de samenwerking met Connectium.”
Toelevering Online
Klantcases

Toelevering Online

“Wij voelen ons geen nummertje, wat de samenwerking erg prettig maakt.”

Blijf op de hoogte
van de laatste trends


Onze klanten
© Connectium. Alle rechten voorbehouden. Website door Gijs®